tiistai 5. toukokuuta 2015

Istunta-analyysi




Löydät haasteen tästä.

Jep, nyt olisi tarkoitus analysoida omaa istuntaansa. Okej, aloitetaan..

Koluratsastus:
 Käynissä minulla yleensä on ihan ok istunta. Ja jos minä oikein keskityn niin nyrkitkin voivat jopa olla pysyyssä ja kyynerpäässä kulma. Mutta se tapahtuu hyvin harvoin. Nämä seuraavat kuvat ovat maanantain tunnillta.


Tässä kuvassa katson alaspäin, kyynärpäässä ei ole kulmaa,  nyrkit eivät ole pystyssä ja jalkani lähtee taaksepäin. Selkäni on silti suorassa. Tässä kuvassa kädet eivät ole kyljessä kiinni, niin kun niitten pitäisi.


Tässä kuvassa samat asiat, mutta jalkani on aika hyvin nyt. Ja tässä en myöskään katso alaspäin.

Ravissa kulma ei mitenkään pysy kyynärpäissä ja nyrkit ovat kaikkea muuta kun hyvin. Kädet pitäisivät olla kyljissä, mutta siellä ne eivät ainakaan ole. Minun pitäisi ehkä vähän treenata tätä istuntajuttua.. Välillä selkänikin menee kyttyrään, mutta se tapahtuu nykyään harvemmin.

Mielestäni istun silti aika hyvin ponin selässä enkä pompi hirmuisesti. Niin siitä saan ainakin plussaa.

 Tässäkin ovat ne nyrkit ja kyynärpään kulma sekä katse. Tässä jalkani asento on aika hyvä.

Tässä kuvassa käteni lepattavat kun viimeistä päivää.. Kyynärpäät ovat kaikkea muuta kun pystyssä. Jalkani on ihan hyvin siihen  nähden että väistätän takapuolta ulospäin. Silloin jalkani lähtee helposti taaksepäin.

Laukassa istun aika hyvin. Lukuunottamatta kyynärpäiden kulmaa jota ei ole olemassa ainakin minun maailmassani, sekä nyrkkien asento. Joskus selkäni on vähän liian pyöreä.

Anteeksi laatu, screenshot videoklipistä
Tässä olen kylläkin vähän etukenossa mutta en muistanut laittaa mitään viivaa siihen. Katseeni on maassa ja kyynärpäät ja nyrkit.. No, ehkä te jo tiedätte?

Käteni ovat myös vähän liian edessä kaikissa askellajieissa. Jso käteni olisivat lähempänä satulaa, kyynärpäihin syntyisi itsestään se kulma.

Joten jos nyt arvioisin tasaisella ratsastamiseni, niin tässä olisi nyt se arvio:


Nyrkkini valuvat aina niin helposti vaakatasoon. Ne jäävät joskus ponin kaulallekin. Siitä olen jo vähitellen pääsemässä eroon, ksoka se tapahtuu vain silloin kun en jaksaisi keskittyä. Se vaatii minulta paljon keskittymistä juuri käsiin jos haluan että ne ovat hyvin.

Esteratsastus:  

Eli nyt tullaan sitten hyppyihin. Katseeni pysyy hyvin mukana tässä lajissa. Veikkaisin että meillä ei ole yhtäkään kuvaa jossa katsoisin alas estevalkussa/kisoissa.

Kuten ehkä olette huomanneet, olen aika pitkä. Minulla on pitkät kintut. Joten aika usein hypyissä jalkani lentää taakse. Se johtuu myös siitä että minä en irrota polviani satulasta. Polvien irroittaminen satulasta toimisi paremmin jos varpaani osoittaisivat vähän ulospäin. Sen olen huomannut itsekkin.



Tässä kuvassa jalkani lentää todella paljon taaksepäin. Luulen että tämä oli joku vähän yllättävän iso hyppy, sillä nojaan käsillä Silverin kaulaan. Katseeni on silti oikein hyvä tässä.
Nämä ovat siis kaksi erillistä kuvaa jotka olen editoinut "yhteen".
 Katseeni on hyvä tässä kuvassa mutta en ole nyt merkinnyt sitä. Ponnistuksessa selkäni on oikein hyvä mutta alastulossa se pyöistyy. Jalkani on takana jo ponnistuksessa mikä on epätavallista. En silti nojaa käsillä Silverin kaulaan.

Tämä on joku ihan outo kuva.. Selkäni on ihan kyttyrä ja jalkani on takana. Enkää myötää yhtään. Katseeni on silti hyvä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun hyppäsimme tämän esteen, joten Silver otti ilmavaraa varmuuden vuoksi ja minä en ihan pysynyt mukana. Ponnistuksessa näytii vielä ihan hyvältä.

Verkkaeste Keravalla 40.50cm.. Ja taas ne muhn jalat! Nyrkit voisi tässäkin olla pystyssä. Tästä kuvasta näkee hyvi että varpaat osoittavat ulospäin. Jos ne osoittaisivat ulospäin niin polvi tulisi irti satulasta ja jalka pysyisi paremmin.



Tässä kuvassa ainoa virhe on se että polvi puristuu vähän liian paljon ponin kylkeen. Tosin todella vähän mutta silti.


Ehh.. Mikä asento jalallani on? Tämä on ensimmäinen este uusinnassa joten vauhtia riittää. Otan taas vastaan itseni käsillä. Ja jalkani ovat ihan oudossa asennossa. Katseeni on silti oikein hyvä.


Tämä kuva on otettu n. vuosi sitte. Tässä virheitä ovat kädet ja se että jalustin on liian syvällä jalassa. Vaikka tämä on alastulo niin jalkani on ihan hyvässä asennossa. Ianin kanssa jalkani ei ikinä lentänyt taakse. Ja jos ihmettelette, tuo lippa oli mennyt tonne ylös ihan vahingossa. Otin nyt tähän vain yhden vanhan kuvan, nyt minä mietin sitä mitä minun pitäisi parantaa, ja nämä ovat vanhoja kuvia. Mutta ihan vain vertailuun


Viime Lauantaina, estevalkussa mietin näitä asioita niin paljon kun mahdollista. Nyrkki, jalka ja kyynärpää. Itseni mielestä onnistuin oikein hyvin siinä, kädet voisivat ehkä olla vähän lähempänä satulaa ja kyynärpäässä enemmän kulmaa, mutta se on jo kehitystä. Siis lähempänä satulaa kun olen perusistunnassa, ei hypyissä. Minulla ei ole siitä hyppykerrasta kuvia, mutta tämä video:



Jos en ihan ole mukana hypyssä tai poni otta jättipompun, voi olla että jalkani lentävät taaksepäin hypyssä. Sitä siis harjoittelemaan!

Katsejuttu esteillä on aika helppo, silloin luonnollisesti katsoo seuraavaa estettä. Mutta tasaisella tuijottelen aika paljon sinne ponin niskaan.



En tee tätä haastetta vain siksi, että haluaisin voittaa palkintoja, vaan siksi että tämä tekee oikein hyvää. Analysioi sinäkin omaa istuntaasi! Sitten tiedät mitä miettiä seuraavalla ratsastuskerrallasi. Virheistä oppii. Paitsi jos ei huomaa virheitään. Joten kaikki jotka lukevat tämän tekstin ja eivät itse ole tehneet tätä haastetta, miettikää; "Mitä minä voisin parantaa omassa istunnassani?". Katselkaa vaikka valokuvia tai videoita ja huomatkaa virheet!

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista analyysiä! On se hyvä nykyisin kun voi katsoa videoita ja valokuvia mielinmäärin ja oppia näkemään niistä virheitään.

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva blogi ja hienoja kuvia. Liityinkin sulle lukijaksi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kävin katsomassa sun blogia ja vaikutti tosi kivalta ja liityin lukiaksi :)

      Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!