sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Ponilaakso 29.06.-03.07 Yleis-/esteleiri He:C

Tämä leiri oli ihan paras! Kannatti ajaa kolme ja puoli tuntia! TUlin tänne koska kaverini Kaisa tuli sille leirille. Yövyimme samassa huoneessa, ja saatan mainita hänen nimensä tässä postauksessa.

Tunnit oli jaettu kolmeen ryhmään. Leiriläisiä oli 15, topsin yksi vain päiväleirillä. Olimme jokaisessa ryhmässä 5 ratsastajaa. Minä ja Kaisa, sekä Sonja, Peppi ja Oona olimme samassa ryhmässä, ykkösryhmässä ja "kokenein" ryhmä. Ryhmät oli jaettu tason mukaisesti. Ratsastuksen ajat vaihtelivat, joskus saatoimme ratsastaa viimesinä, joskus ensimmäisinä ja joskus niiden välissä.

Herätys oli aina kahdeksalta, jolloin oli aamupala. Aamupala oli leipää ja mannapuuroa jossa oli mansikkakiisseliä.

Saavuimme ponilaaksoon Sunnuntaina iltapäivällä. Veimme tavaramme aittaan ja Silverin ulos. Heti illalla oli ensimmäinen tunti. Marjolla oli ollut keuhkoputken tulehdus joten Miia piti ensimmäisen tunnin. En muista tunin aihetta, mutta jotain koulua väännettiin kummiskin. Silver oli oikein kiltisti, ensimmäisenä päivänä hirnui aika usein, mutta jo toisena päivänä en kuullut että se hirnuisi lainkaan.

Silöver lähdössä matkalle!

Huoneemme kun se oli vielä jotenkuten siisti.


Toisena päivänä, joka oli Maanantai Marjo ei pystynyt vieläkään pitämään tunteja, joten aamutunnilla oli ilman satulaa tunti jotka olivat leiriavustajien ohjaamat. Meillä oli leikkejä yms. Voitimme Silverin kanssa ensimmäisen kierroksen tuolileikissä, toisen kierroksen voitti Sonja.


Tunnin jälkeen oli ruoka. Koska Marjo ei ollut pitämässä tunteja, menimme maastoon. Miia veti maastoretket. Olin meidän "jonossa" Silverin kanssa toisiksi viimeiset. Edessämme oli tallin pienin poni, Jolly. Silver halusi koko ajan olla ihan kiinni Jollin pyllyssä. Siitä se ei kummiskaan oikein pitänyt. Jolly temppuili aika paljon koko ajan. Meidän piti laukata ensimmistä kertaa, ja kun toiset hevoset hävisivät näköpiiristä, niin Seppo, joka oli jonossa kolmantena, sain hepulin. Se riistäytin Sonjalta käsistä ja lähti laukkaamaan Patun perään. Sen jälkeen Cathy lähti myös riistämään laukkaan. Peppi, joka meni Jollyllä, minä, ja yksi leiriavustajista, olimme vielä alamäessä. Jollykin lähti riistämään laukkaan Cathyn perään. Sain Silverin silti pidettyä siinä tahdissa missä halusin, mutta annoin sen silti laukata Jollyn perään hallitusti, ettei sille tulisi paniikkia kun Jolly katoaisi näköpiiristä. Lairiavustaja huusi Miialle että hänen piti pysähtyä, ja letka pysähtyi. Jolly oli vielä laukkaamassa muita kohti ja jarrutti nopeasti kun muut pysähtyivät, ja Peppi tippui. Silverkin teki pienen äkkipysähdyksen, kun saavutimme muut. Tämän tilanteen voi nähdä leirvideosta, joka löytyy alhaalta. Peppiä ei kummiskin sattunut, mutta hän lopetti maaston aikaisemmin kun muut. Me emme laukanneet enää yhtään, joten laukkailut jäivät laukkaamatta. Lukuunottamatta sitä että Silvewr laukkasi yhtä mäkeä ylös, kun piti ravata.

Ponilaaksossa oli aivan mahtavat maastopolut! Siellä olisin mielelläni laukannut! Minulla oli GoPro kamera päässäni, joten leirivideossä näkyy myös vähän maastostakin.

Screenshot videolta


Illalla meillä oli teoriaa. Meillä kaikilla oli hoitohevoset, ja hoidimme Kaisan kanssa yhdessä Silveriä. Teoriassa opeteltiin laittamaan hevoselle suojia. Se ei ollut mikään uusi juttu minulle tai Kaisalle, mutta jollekulle ehkä oli. Illalla me leikimme lipunryöstöä maneesissa. Sitä leikimme melkeen joka ilta. Aluksi piilotimme "lipun" eli kroksin jonkun tavara alle. Sitten keksimme että sen voi kaivaa maahan, tai pitää laitojen taakse. Jonain päivänä Maria keksi että sen voi myös laittaa kattoon. Lopulta piilottaminen meni aivan överiksi, ja lippu löytyi korkealta, melken maneesin keskeltä, mutta ylhäällä katossa. Sitten sovimme että sitä ei saa enää piilottaa mihinkään korkealle.

Maneesi, jossa oli älyttömän pehmeää hiekkaa. Emme ratsastaneet täällä kertaakaan.

Minun, Kaisan, Sonjan ja Anniinan kaunis kaupunki.

Tiistaina Marjo piti aamutunnin. Me harjoiteltiin hevosen lyhennystä ja siirtymisiä. Sitten meillä oli ruoka. Mutta toisen tunnin sijaan meillä olikin extra tunti teoriaa sekä vikellystä, koska Marjon piti lähteä sairalaan. Teorialla meidät jaettiin kahteen ryhmään. Molemmille ryhmille annettiin kahdet suitset. ne piti purkaa osiin ja kasata mahdollisimman nopeasti. Se oli aika helppoa, ja meidän joukkue voitti. Sitten meidät jaettiin pareihin. Jokaiselle parille annettiin yhdet suitset. Sitten yhsi sai olla hevonen, ja toinen istu penkillä. "Hevonen" piti kuolainrenkaista kiinni, ja ratsastaja piti ohjista. Siten ratsastajan piti kääntää kehoaan, ja hevonen huusi "nyt" kun se tunsi koulaimissa minne sen piti kääntyä. Se oli todellakin aika kiinnostavaa, enkä ole aimmin tehnyt sellaista. Sitten meillä oli vielä jotain lihasharjoituksia.




Seuraavana vuorossa oli vikeltäminen. Kaksi hevosta otettiin, Cathy ja Ruuvi. Me olimme ilman satulaa ja meillä oli riimunnarut hevosten kaulojen ympärillä. Leiiavusajat juoksuttivat. Sai tehdä vähän mitä itse halusi. Menin Cathyllä, menin laukassa ja ravissa ilam käsiä, tein maailmanympärysmatkan ja istun naistenstaulassa. En tehnyt paljoa muuta. Mutta jotkut muut kyllä tekivät!
Cathy
Sonja ja Cathy

Keskiviikkona meillä oli aamulla puomitunti. Harjoiteltiin välejä puomien kannsa. Se oli oikein kiva tunti.

Tämä kuva on ainakin Rauhan jälkeä

Sairaan nopeet


Iltapäivän tunnilla meillä oli esteitä. Harjoiteltiin suhteutettuja välejä. Kaisalla oli GoPro päässä ja meni Mussulla. En tiedä oikein mitä siinä tapahtui, mutta Mussu vaihtoi laukan askeleen ennen estettä, hyppäsi kaukaa ja Kaisa lensi selästä. Emme silti ikinä nähneet mitä videosta tuli, poistin se vahingossa. Minun piti poistaa toinen video, koska muitikortti oli täynnä, mutta puhelimeni, jolla siis poistin videoita, sain jonkun ongelman ja poisti väärän videon. Kamera lensi silti Kaisan päästä, joten en ole varma tuliko videosta edes mitään. kaiaa ei kauheasti sattunut, selkään tuli haava ja siihen sattui pari päivää. Niin, ja housut olivat täynnä hiekkaa. Keskiviikkona teoriatunnilla piti pestä varusteet. Silloj satoi ihan kaatamalla vettä. Onneksi se oli ainoa päivä kun tuli edes vettä, muuten aurinko paistoi.

Ponilaaksossa oli muuten aivan kauheastri hyttysiä, laskin Tiistaina että minulla oli 20 pistoa ydessä jalassa. Jos olisin laskenut kaikki pistosta samatsa jalasta Perjantaina, niitä olisi tullut reilusti yli 30.

Patu ja Nea estetunnilla

Torstaina menimme aamulla koulua. Teemana oli pohkeenväistöt. Vaihoimme Kaisan kannsa niin, että Kaisa meni Silverillä ja minä jollain muulla hevosella. Menin sitten Macyllä, kimolla newforset-tammalla joka olin oikein kiva! Ravissa se oli aika hidas, mutta muuten se oli tosi vauhdikas ja kiva. Kaisa tykkäsi Silveristäkin.

On ole vastuussa kuvan suoruudesta





Iltapäivällä oli estetunti. Menimme jotain lyhyttä kuuden tai seitsemän esteen rataa. Menimme Kaisan kanssa 80 cm ja yhden 90cm oxerin, kun muut menivät 50-60cm ja yhden 70cm sarjan. Silver oli tosi kiva ja hyppäsi 90cm ihan kevyesti. Olen mennyt sillä aiemminkin 90cm, mutta aika monta kuukautta sitten. Kaisa meni Rutulla,  voikolla suomenhevosella.

Macy
Torstai iltana sai myös toivoa hevosta seuraavan päivä leirikisoihin. Minun ei tarvinnut toivoa, koska minulla oli Silver. Kaisa sai leirikisa hevoseksi Rutun.
Lauria kutittaa (Anniina selässä)


Perjantaina menimme yhden estetunnin aamulla, koska Marjo ei Tiistaina pystynyt tuntia pitämään. Menimme vähän osia leiriksian radasta. Oli tosi lämmin, mittari näytti lähempää 30 astetta. Leirikisoissa lähin toisiksia viimesenä, minä ja Kaisa olimme ainoat jotka meni 80cm. Virhepisteitä ei otettu radassa mukaan, vaan ne muutettiin lisäajaksia. Lopussa piti tehdä maailmanympärysmayka, ja vatsa kun jalustimet olivat jalsaa niin aika pysäytettiin. Radassa oli esteitä, mutta myös kaksi volttia joissa oli puomit. Minun rata meni tosi hyvin, lukuunottamatta sitä että esnimmäisen esteen jälkeentuli väärä laukka. Vaihdoin laukan ravin kautta ja siinä meni aikaa, koska Silver ei halunnut oikein hidastaa. Emme tosi saaneet yhtäkään virhepistettä. Kun piti tehdä maiilmanympärysmatka, olin vähällä liukua alas ponin selästä. En ikinä ole ollut kauhean hyvä missään maailmanympärysmatkossa, ja siinä meni siiten aika paljon aikaa. Hävisimme sitten lopulta voittajalle 3sek. Peppi joka meni Sepolla voitti. Ja minä olin siis toinen. Voittaja tai sijoittuneet eivät saaneet mitään erikoista, kaiki saivat patukan ja tikkarin.





Kaisa ja Ruttu






Tykkäsin tästä leiristä tosi paljon! Ihania ihmisiä, todella laadukast opetusta hyviä hevosia ja hyvää ruokaa. Ja majoituspaikat olivat tosi kivat. Minulla ei ole muuta negatiivista palautetta tästä paikasta, kun että asioita ei oikein informoitu. Mutta muuten täyden kympin leiripaikka!

Olimme kotona Perjantai iltana, ja kun Silver huomasi missä me olimme niin se pärski aianakin 10 kertaa! Kävelin sen kannsa n, 20-30min ja vein se karsinaan. Uskon että tämä ei ollut viimeinen kerta kun olen ponilaaksossa leirillä. Mutta se on varmaan viimeinen leiri ponilaaksossa Silverin kanssa. Koska vaika vielä Silveri olisi ensi vuonna omistuksessani, en raahaisi sitä mukaan sinne. Tämän vuoden tavoiteena on Silverin kanssa jan viettäminen, ja nyt tämä asia on koettu yhdessä sen kanssa.

Lähden huomenna mökillä, joten postauksia ei ehkä tule kauhen paljon. En tiedä kuka on ottanut kuvat jossa itse näyn, mutta kiitos niille jotka jaksoivat kuvata!



7 kommenttia:

  1. Ihana toi video haluun vaan takas leirille��❤

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno ja monipuolinen video! Kiva tää sun blogikin on (:
    -Laura
    http://tavoitteena-mahdottomuus.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Kiva että leiri meni hyvin ja tykkäsit paikasta! :) Ja harmi että Marjo ei päässyt pitämään kaikkia tunteja, on meilläkin ollut talven aikana monesti sijainen tunneilla Marjon ollessa sairauslomalla. Teitä olikin aika iso porukka, kun vertaa siihen että meitä oli viime vuonna ysileirillä 10 leiriläistä (+ yksi päiväleiriläinen) ja tänä vuonna samalla leirillä vielä vähemmän :D

    Ja pieni korjaus tuohon Rutun väriin - ruuna ei ole voikko, vaan ihan tavallinen vaaleanpunarautias liinaharjalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en ole maailman paras näitten värien kanssa. Kaikki värit menevät vähän sekaisin, hehe ;)

      Poista
  4. Kivasti kirjoitettu postaus :) Jään seuraamaan blogiasi! Itsekkin menen Ponilaaksoon tänä kesänä leirille ja kysyisin, nukkuivatko teidän leirillä kaikki vintillä, vai joutuiko osa mökille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit postauksesta! Meitä oli leirillä yhteensä 14 jotka jäivät tallille yöksi, niin heistä kaksi nukkuivat mökillä. Vintillä oli vielä yksi vapaa paikka, mutta tytöt halusivat olla samassa huoneessa.

      Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!